Treenivinkit
Posted in

Miten lisätä motivaatiota treeniin?

Treenimotivaatio auttaa ylläpitämään säännöllisiä liikuntarutiineja sekä saavuttamaan tavoitteita. Kun olet motivoitunut treenaamaan, jaksat treenata säännöllisesti, jolloin tavoitteiden saavuttaminen on todennäköisempää – ja näin positiivinen kierre on valmis. Toisinaan treenimotivaatio saattaa kuitenkin olla hieman hukassa. Jatka lukemista, niin kerromme, miten saat lisättyä motivaatiota treeniin!

Treenimotivaatio on hyvin yksilöllistä ja ihmisiä motivoi erilaiset asiat. Motivaatioon voi vaikuttaa esimerkiksi uni, musiikki, treeniseura tai ravinto. Hyvä ensimmäinen vinkki treenimotivaation ylläpitämiseen on: älä mieti, vaan tee. Aina on helppo keksiä tekosyitä miksei ole aikaa tai halua treenata. Parempi tapa on vain jättää tekosyyt kotiin, lähteä urheilemaan. Jos liikunnasta on pidempi tauko, muista aloittaa tarpeeksi kevyesti.

Myöskin oman lajin löytäminen on tärkeä osa treenimotivaatiota. Ei kaikkien tarvitse rehkiä kuntosalilla tai lenkkipolulla. Kokeile rohkeasti erilaisia urheilulajeja ja löydä juuri sinulle sopiva liikuntamuoto. Treenimotivaatio kasvaa, kun harrastat jotain itsellesi mielekästä lajia. On myös hyvä muistaa, että välillä tulee huonoja treenipäiviä eikä joka päivä tarvitse jaksaa urheilla. Näistä pitää kuitenkin päästä yli, jotta treenimotivaatio säilyy.

 

miten lisätä motivaatiota treeniin

 

Uudet treenivaatteet ja -varusteet

Myös uusilla treenivaatteilla ja -varusteilla saa nostettua treenimotivaatiota. Uudet ja värikkäät treenivaatteet lisäävät motivaatiota ja tuovat lisäenergiaa treeneihin. Varsinkin talven pimeydessä uudet vaatteet piristävät treenejä kummasti. Treenivaatteet kannattaa valita lajiin sopiviksi, jotta treenaaminen sujuu mukavasti ilman hankaavia tai kiristäviä vaatteita.

Treenivarusteiden tarkoitus on ennaltaehkäistä vammoja sekä parantaa pitoa. Varusteet tehostavat treenaamista ja kohdistavat treenin työtä tekevään lihasryhmään, jolloin treenistä tulee tehokkaampaa ja tavoitteet on helpompi saavuttaa. Esimerkiksi treenihanskojen tai vetoremmien avulla pystyt treenaamaan isommilla painoilla, tekemään pidempiä sarjoja paremmalla tekniikalla, joten lihaksen kehittyvät nopeammin. Tehokkuus ja tavoitteiden saavuttaminen lisäävät treenimotivaatiota.

Muista tavoite, suunnitelma ja säännöllisyys

Motivaatiota lisää selkeä suunnitelma ja tavoite. Kuten muutenkin elämässä, treeneissäkin on hyvä olla päämäärä, jota tavoittelee sekä suunnitelma sen saavuttamiseksi. Aseta siis itsellesi selkeä ja realistinen tavoite, jota kohti kuljet. Suunnittele polku päämäärän saavuttamiseksi, jolloin tavoitteeseen pääseminen on helpompaa. Esimerkiksi viikon treenit kannattaa suunnitella aina etukäteen, jolloin suunnitelmaa on yksinkertaista noudattaa. Tavoitteeton treenaaminen syö motivaatiota.

Tavoitteen lisäksi treenien säännöllisyys ylläpitää motivaatiota. Urheilun ollessa osa jokapäiväistä arkea tulee siitä elämäntapa ja treenaamaan lähteminen on helppoa. Treenimotivaatio kasvaa, kun treenit sujuvat hyvin viikosta toiseen. Myös treenien sisällön vaihteleminen voi lisätä motivaatiota. Luo liikunnasta itsellesi rutiini ja motivaatiosi pysyy huipussaan.

Treenaaminen lisää hyvää oloa

Tutkimusten mukaan jo kymmenen minuutin päivittäinen liikunta voi lisätä ihmisen onnellisuutta. Liikunta vapauttaa kehossamme hyvän olon hormoneja, jotka tekevät ihmisestä iloisempia. Urheilusuorituksen jälkeen on lähes poikkeuksetta hyvä olo ja kroppa kiittää. Treenaaminen on siis sekä kropan että myös mielen kannalta hyväksi.

Hyvän olon tunteet motivoivat usein treenaamaan lisää. Treenin jälkeen tuleva hyvä fiilis on erinomainen motivaation lähde. Myös tulokset motivoivat: esimerkiksi kilometrin pidemmälle juostu lenkki tai isommat painot kuntosalilla kasvattavat treenimotivaatiota.

Treenaa kaverin kanssa

Yksin treenaamisen sijasta kannattaa hankkia itselleen treenikaveri tai useampi. Treenaaminen yhdessä kaverin kanssa lisää molempien motivaatiota. Voitte kannustaa toisianne parempiin suorituksiin ja viettää aikaa yhdessä. Porukassa treenaaminen on mukavaa ja motivoivaa.

Treenikaverin voi löytää myös joukkueurheilun parista. Aloita esimerkiksi jalkapallo höntsäjoukkueessa tai treenaa kuntosalin ryhmäliikunta tunneilla. Yhdessä treenaaminen on hauskempaa.

Gazozin valikoimasta löydät laadukkaat vaatteet ja varusteet treeneihin. Treenimotivaatio kasvaa tarkoituksenmukaisista ja tyylikkäistä vaatteista. Tutustu laajaan valikoimaamme ja tilaa omasi!

Join the conversation

ALKUUN
Ostoskori 0