Treenivinkit
Posted in

Millaiset treenivarusteet kuntosalille kannattaa hankkia?

Kuntosalitreenaaminen on suhteellisen edullinen liikuntaharrastus, joka kehittää monipuolisesti voimaa ja kestävyyttä. Toisin kuin monissa muissa urheilulajeissa, kuntosalitreenaamiseen ei välttämättä tarvita suurta ja kallista välinevalikoimaa. Jos kuitenkin haluat varmistaa turvallisen ja tehokkaan treenaamisen, kannattaa myös kuntosalille hankkia oikeanlaiset treenivarusteet.

Kuntosalitreenaamisessa alkuun pääsee mainiosti vain joustavilla ja hengittävillä urheiluvaatteilla. Moni kaivaa treenikassiinsa kaapin perältä sen hieman nuhjuisen vaatekerran, mutta asianmukaisten treenivaatteiden merkitystä ei kannata vähätellä. Nimenomaan urheiluun ja kuntosalitreenaamiseen suunnitellut vaatteet eivät hankaa, kiristä tai valu, mikä tekee treenaamisesta huomattavasti mukavampaa. Hyvännäköiset ja värikkäät treenivaatteet saattavat myös nostaa treenimotivaatiota. Naisille kenties tärkein treenivaatekappale on hyvin istuvat urheiluliivit, jotka tukevat rintoja treenin ajan.

Jos treenaat kuntosalilla aktiivisesti, tavoitteellisesti ja isoilla painoilla, kannattaa treenivaatteiden lisäksi harkita myös muita treenivarusteita. Oikeanlaiset treenivarusteet ennaltaehkäisevät erilaisia vammoja ja venähdyksiä sekä parantavat pitoa, mikä tekee treenaamisesta sekä turvallisempaa että tehokkaampaa.

Painonnosto- ja tukivyöt

Painonnosto- ja tukivyöt ovat hyvä tuki keskivartalolle kuntosalitreenissä, sillä ne siirtävät ja jakavat koko keskivartalon voimaa. Ne ovat erityisen tärkeitä, kun treenataan raskaita liikkeitä, kuten maastavetoa ja kyykkyjä.

Tukivyötä käytettäessä saat aikaan maksimaalisen tuloksen ja olet vahvempi kuin ilman vyötä. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei tukivyö korvaa keskivartalon lihaksia, se vain tukee niitä – vyö on hyödytön ilman vahvoja keskivartalon lihaksia, joten ennen tukivyön hankkimista kannattaa treenata aktiivisesti vatsa- ja selkälihaksia.

Treenihanskat ja vetoremmit

Treenihanskat ja vetoremmit ovat tärkeä treenivaruste, jos haluaa salitreenistä kaiken irti. Monille kuntosalilla treenaaville on tuttua, että sormista loppuu pito ja painot tippuvat käsistä – vaikka voimaa vielä muuten riittäisi. Treenihanskojen ja vetoremmien avulla saat vähennettyä puristusvoiman tarvetta, jolloin saat enemmän voimaa treenattavan lihasryhmän käyttöön. Tämä tarkoittaa, että pystyt treenaamaan isommilla painoilla, paremmalla tekniikalla ja pidempiä sarjoja – jolloin myös lihakset kehittyvät nopeammin.

Joskus väitetään, että treenihanskat ja vetoremmit heikentävät käyttäjän puristusvoimaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä tankoa pitää puristaa joka tapauksessa. Näiden varusteiden avulla pystyt tekemään isommilla painoilla enemmän toistoja, jolloin puristusvoima kehittyy. Treenihanskat ja vetoremmit sopivat erinomaisesti esimerkiksi leuanvetoon, maastavetoon ja kulmasoutuun.

Treenikengät

Treenikenkiä on paljon erilaisia ja ne tulisi valita aina omaan treeniin sopiviksi. Esimerkiksi, jos treenataan painonnostoa tai crossfittiä, ovat oikeanlaiset treenikengät hyvinkin erilaiset. Kuntosalilla voi treenata monella eri tapaa, jolloin yhdenlaiset treenikengät eivät sovi kaikille. Tärkeintä on kuitenkin hyvä tuki ja kengän sopivuus omaan treenimuotoon.

Kuntosalille sopivat parhaiten sellaiset kengät, joissa on tasainen pohja. Tällöin lattiasta saa hyvä tuen liikkeille. Kenkien olisi hyvä olla myös kevyet, tukevat ja joustavat, muttei liian pehmeät. Oikeanlaiset kengät suojaavat loukkaantumisilta ja tukevat jalkoja.

Treenivarusteet tehostavat treeniä

Treenivarusteilla pystyy tehostamaan kuntosalilla treenaamista ja kohdistamaan treenin työtä tekevään lihasryhmään. Oikein käytettyinä treenivarusteet myös suojaavat loukkaantumisilta. Treenivarusteet kannattaa valita aina oman treenin ja sen tehon mukaan. Jos treenaat paljon isoilla painoilla raskaita liikkeitä, on kaikista treenivarusteista mahdollisesti hyötyä treenin aikana. Jos taas treenaat hieman pienemmällä teholla, ovat esimerkiksi treenihanskat hyvä lisä treeniin.

Tutustu laajaan treenivarustevalikoimaamme ja tilaa itsellesi kunnolliset varusteet kuntosalitreeniä varten!

Join the conversation

ALKUUN
Ostoskori 0